Egyptisch Papyrus

Het Egyptische Papyrus is een product waarvan de maakwijze vrijwel hetzelfde is als in het 3e millennium voor Christus toen het werd uitgevonden. Deze voorloper van ons papier wordt gewonnen uit het merg van de stengel van de Cyperus Papyrus. De bast van de stengel wordt geschild en uit het merg... Meer
inclusief 21% BTW (6% BTW voor boeken) .
 
vel ca. 20 x 30cm
Art.No.: 10120
Direct leverbaar.
  3,25 €
Minimum bestelaantal: 5

 
vel ca. 30 x 40cm
Art.No.: 10121
Niet op voorraad.
  4,65 €
Een alarm voor beschikbaar artikel creëeren

Graag zullen wij u meteen een bericht sturen zodra dit product weer beschikbaar is. A.u.b. hiervoor uw e-mailadres invullen.


 
vel ca. 40 x 60cm
Art.No.: 10123
Direct leverbaar.
  5,85 €

 
vel ca. 50 x 70cm
Art.No.: 10122
Direct leverbaar.
  6,95 €

Het Egyptische Papyrus is een product waarvan de maakwijze vrijwel hetzelfde is als in het 3e millennium voor Christus toen het werd uitgevonden. Deze voorloper van ons papier wordt gewonnen uit het merg van de stengel van de Cyperus Papyrus. De bast van de stengel wordt geschild en uit het merg worden lange, dunne repen gesneden die na te hebben geweekt in water, in 2 lagen haaks over elkaar gelegd worden. Dit ‘weefsel’ wordt vervolgens gehamerd en het sap dat daarbij vrijkomt, verbindt de repen als een soort lijm. Vervolgens wordt het vel geperst. Na het drogen wordt het oppervlak gepolijst om een mooi glad oppervlak te krijgen waarop de inkt niet uitloopt. Nieuw papyrus is vrijwel wit van kleur en transparant, oud papyrus heeft een donkerbruine kleur. In de Oudheid werd papyrus onder andere gebruikt voor brieven, wetenschappelijke-, religieuze- en literaire teksten die vaak van kleurige illustraties werden voorzien. Papyrus wordt nu veel gebruikt voor schilderingen, drukwerk en decoratie. Er kan op geschilderd worden met tempera, acryl, aquarel en waterverf, of op getekend met pastelkrijt of viltstift. Klassiek is het schoonschrijven met inkt. Ook voor linoleum en zeefdruk kan papyrus worden gebruikt. Papyrus is buitengewoon decoratief en leent zich ook voor oorkondes, diploma’s, boekbinden, etc.

Papyrus is verkrijgbaar in 4 formaten: 20 x 30cm of 30 x 40cm, voor deze maten geldt een bestelminimum van 5 vel. De formaten 40 x 60cm of 50 x 70cm, kunt u bestellen per vel. Prijs per vel.

Producten op de pagina 288 van de algemene catalogus.
Een beoordeling schrijven
Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Cookies garanderen de goede werking van onze website. Gelieve op „OK“ te klikken om het gebruik van cookies te aanvaarden. Meer hierover.

 

OK