Wie zijn wij

Creatieve materialen voor kinderen

In 1960 startte Johannes Gerstaecker van thuis uit met de verkoop van creatieve materialen aan therapie centra die kunst, in welke vorm dan ook, als middel gebruikten om het leven van jonge kinderen met een handicap te veraangenamen. De eerste klanten van Gerstaecker waren dan ook in hoofdzaak therapeuten en leraren die de producten per post konden bestellen. De ideeën en materialen vielen in zulke goede aarde dat er al snel een verzendhandel werd opgericht om aan de vraag te kunnen voldoen.

Kunstenaarsbenodigdheden

De eerste catalogus kwam uit in de jaren 60. In deze catalogus  werden er al, op verzoek van klanten, naast creatieve materialen voor kinderen ook kunstenaarsbenodigdheden aangeboden; kunstenaarsverf, beeldhouwmaterialen als speksteen en klei, materialen voor kunstdrukwerk etc.

De klantenkring breidt zich gestaag uit met professionele- en amateurkunstenaars, docenten en 'scheppers' van allerlei aard. Het werd dan ook al snel noodzakelijk, om een groter magazijn te zoeken. Dit magazijn werd gebouwd in het Duitse Eitorf, in de buurt van Keulen.

De grootste verzendhandel

Begin jaren 80 groeit Gerstaecker uit tot de grootste verzendhandel in kunstenaarsbenodigdheden en creatieve materialen voor onderwijs en therapie. De vraag naar nieuwe producten houdt aan en dit betekent dat Gerstaecker opnieuw moet gaan uitbreiden. In 1991 opent Gerstaecker een nieuw kantoor en distributiecentrum in Eitorf met een oppervlakte van 5000 m2. Het assortiment bevat inmiddels ruim 10.000 artikelen.

Internationale expansie

Eind jaren 90 hebben de 6 pakdiensten die per jaar 155.000 pakketten verwerken onvoldoende capaciteit. Niet alleen omdat Gerstaecker op de Duitse markt blijft groeien, maar ook vanwege de internationale uitbreiding van het bedrijf. Er komen winkels bij in Oostenrijk en Zwitserland en in 1999 wordt het 1e Franse filiaal 'Le Géant des Beaux Arts' in Saverne (noordoost Frankrijk) geopend en in 2002 komt daar de Engelse Gerstaecker webshop 'Great Art' bij.

In de loop van 2001 wordt het magazijn opnieuw uitgebreid, de hele logistiek wordt vrijwel volledig geautomatiseerd. Het bedrijf is  klaar voor de 21ste eeuw.

Gerstaecker, na  50 jaar nog een echt familiebedrijf

Op dit moment versturen we vanuit Eitorf gemiddeld 55.000 pakketten per maand, leveren we aan ca. 500.000 vaste klanten in Europa en houden we 37.000 artikelen op voorraad in ons 17.000 m² (2 voetbalvelden) grote magazijn. Gerstaecker is nog steeds een familiebedrijf en wordt geleid door de zoon van de oprichter Johannes Gerstaecker: Michael Gerstaecker.


Locaux Gerstaecker Eitorf