TERRA-SZ-COLOR® | Engobe — vloeibaar + poeder

Engobe is in feite gewoon vloeibare gekleurde klei. Je brengt het op met een kwast of je dompelt je werk erin onder. Je kunt het ook opbrengen met een engobespuit of adaptor voor haarscherpe lijnen, tekeningen en details. Meer
inclusief 21% BTW (6% BTW voor boeken) .
Klik op de kleur om meer te zien:
004
Yellow
013
Orange
014
Flamingo
001
Light red
002
Red
011
Intense light red
009
Intense red
003
Dark blue
005
May green
012
Mint
006
Green turquoise
007
Green speckled
008
Grey speckled
010
Black

Engobe is in feite gewoon vloeibare gekleurde klei. Je brengt het op met een kwast of je dompelt je werk erin onder. TIP! Je kunt het ook opbrengen met een engobespuit of adaptor voor haarscherpe lijnen, tekeningen en details.

Deze engobes van TERRA-SZ-COLOR® breng je aan op klei die leerhard of biscuit gebakken is, waarna je 'm inbrandt in de oven. Hoe hoger de temperatuur, hoe intenser de kleur wordt. Als je de engobes na de schroeibrand ongeglazuurd laat, krijg je een mat resultaat, een beetje aardkleurig. Met een transparant overglazuur worden de kleuren na een glazuurbrand van 1050 °C dieper en glanzender. Ingebrande maar ongeglazuurde engobes kun je ook polijsten om meer diepte en glans te krijgen.

Bij de engobes van TERRA-SZ-COLOR® kun je kiezen uit 2 varianten:

  • een kant-en-klare vloeibare variant
  • een variant in poedervorm, die je zelf aanlengt met water

De kleurvoorbeelden zijn opgebracht op biscuit gebakken klei, ingebrand, daarna geglazuurd en nogmaals gebakken op 1050 °C.

Prijs per pot cq. zak.

Producten op de pagina 1275 van de algemene catalogus.
Een beoordeling schrijven
Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.