pébéo | Setacolor LEATHER leerverf

Deze leerverf op acrylbasis is ontwikkeld voor het personaliseren en repareren van leer en kunstleer. Je kunt kiezen uit standaard kleuren en effectkleuren. Uitgebreide testen laten zien dat deze verf tot 3 keer duurzamer is dan gangbare leerverven. Meer
inclusief 21% BTW (6% BTW voor boeken) .
Klik op de kleur om meer te zien:
601
Pure white
602
Vivid yellow
603
Sunflower yellow
604
Orange
605
Intense red
606
Deep red
607
Sakura pink
608
Candy pink
609
Aubergine violet
610
Iced blue
611
Ocean blue
612
Ultramarine blue
613
Turquoise blue
614
Sage green
615
Matcha green
616
Cactus green
617
Khaki green
618
Expresso brown
619
Pink beige
620
Terracotta
621
Taupe
622
Concrete grey
623
Extreme black
631
Metal silver
632
Metal bronze
633
Metal gold
636
Glitter silver
637
Glitter gold
638
Glitter iridescent
641
Duochrome pink/blue
642
Duochrome blue/green
644
Duochrome yellow/violet
647
Fluorescent yellow
648
Fluorescent pink
649
Phosphorescent

De Setacolor LEATHER leerverf van pébéo is speciaal ontwikkeld voor het personaliseren en repareren van leer en kunstleer.

De duuraamheid van deze leerverf is getest door vouwtesten, waarbij een beschilderd stuk leer 100.000 keer gevouwen werd. En door een wet-scrub resistance test van 200 cycli, conform ISO 11998. Uit deze testen blijkt, dat de Setacolor LEATHER leerverf van pébéo tot 3 keer duurzamer is dan gangbare leerverven.

Alle kleuren zijn onderling mengbaar — zo kun je zelf kleuren mengen die niemand anders heeft. TIP! En een aantal kleuren is ook leverbaar als marker, waarmee je kleine details, precieze lijnen en teksten aan kunt brengen.

De productspecificaties van de Setacolor LEATHER leerverf van pébéo:

  • leerverf op acrylbasis
  • verdunningsmiddel: water
  • speciaal voor leer en kunstleer
  • getest conform ISO 11998
  • inhoud: 45 ml

Bij de Setacolor LEATHER leerverf van pébéo:kun je kiezen uit standaard kleuren en kleuren met bijzondere effecten.

  • De standaard kleuren breng je het best egaal op, in meerdere dunne laagjes. Op die manier manier voorkom je ook streepvorming. Elk laagje laat je minstens 15 minuten drogen, voordat je het volgende laagje opbrengt. Met een föhn kun je de droging versnellen. Na maximaal 3 laagjes zijn alle kleuren dekkend. Ze drogen — afhankelijk van de zuigkracht van de ondergrond — satijnmat op. TIP! Met de speciale Setacolor LEATHER vernissen kun je de glansgraad enigzins aanpassen. Een echt matte afwerking is trouwens niet mogelijk. Deze standaard kleuren kun je met een penseel opbrengen, of — verdund met de Setacolor LEATHER verdunner — met een airbrush.
  • De metal kleuren komen vooral op donkere ondergronden goed tot hun recht. TIP! Door een paar druppels van de standaard kleuren toe te voegen aan 636 Metal silver krijg je een bijna onbeperkt aantal metallic tinten. Deze metal kleuren kun je met een penseel opbrengen, of — verdund met de Setacolor LEATHER verdunner — met een airbrush.
  • De glitter kleuren zien er in natte toestand wat troebel uit. Maar eenmaal transparant opgedroogd, schitteren de glitters tegemoet. Je kunt deze kleuren op zichzelf gebruiken, of mengen met andere kleuren. TIP! Breng éérst een andere kleur aan en werk die na droging af met een glitterlaag. Deze glitter kleuren kun je enkel met een penseel opbrengen, niet met een airbrush.
  • De duochrome kleuren bestaan elk uit 2 tinten, die elkaar subtiel afwisselen. Dit effect is afhankelijk van de richting van de lichtinval en je gezichtpunt en wordt versterkt door de eventuele bewegingen van het beschildere oppervlak. TIP! Gebruik deze kleuren 'ns op je schoenen, dan zie je het gebeuren...Dit effect komt het beste tot z'n recht op een donkere ondergrond. Werk je op een lichte ondergornd? Breng dan eerst een donkere onderlaag aan. Deze duochrome kleuren kun je met een penseel opbrengen, of — verdund met de Setacolor LEATHER verdunner — met een airbrush.
  • De fluorescent kleuren gebruik je het beste op een lichte ondergrond. Je kunt ze met een penseel opbrengen, of — verdund met de Setacolor LEATHER verdunner — met een airbrush.
  • De phosphorescent kleur licht op in het donker. Hoe dikker je deze kleur opbrengt, hoe sterker het effect. TIP! Het effect in het donker is des te beter als het vooraf aan licht is blootgesteld. Deze phosphorescent kleur kun je enkel met een penseel opbrengen, niet met een airbrush.

NB: het is altijd aan te raden je specifieke toepassing éérst uit te testen op een proefstukje!

Er is ook een speciale ontvetter, waarmee je de ondergrond voorbereidt, voordat je de kleuren opbrengt. En er zijn speciale vernissen, waarmee je de glansgraad aan kunt passen, nadat je de kleuren opgebracht hebt. TIP! Het is sowieso altijd aan te raden je werk te vernissen — zo bescherm je het optimaal!

Prijs per flacon.

Producten op de pagina 1366 van de algemene catalogus.
Een beoordeling schrijven
Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.