-25%
NIEUW

BLOCKX | Extra-fine olieverf — Lapis lazuli

De Waalse familie Blockx maakt al vijf generaties lang, sinds 1865, legendarische AAA-kwaliteit olieverf. Nou zijn al hun kleuren mooi, maar het zeldzame Lapis luzuli is wel heel bijzonder! Dit subtiele blauw was het blauw van de Oude Meesters. Meer
99,00 €
inclusief 21% BTW (6% BTW voor boeken) .
Art.No.: 5-62224
Direct leverbaar.

BLOCKX | Extra-fine olieverf — Lapis lazuli, tube 20 ml, Lapis Lazuli

De familie Blockx maakt al vijf generaties lang, sinds 1865, olieverf. En dat doen ze vanaf het begin in het dorpje Nandrin, in het arrondissement Hoei, ten zuidwesten van Luik. Denk aan ’n wat fors uitgevallen oude hoeve, tussen de weilanden en de bossen van het Waalse platteland.

Hun olieverf hoort tot het selecte groepje AAA-kwaliteit olieverven. En neen, dat tripple A is niet overdreven. Omdat ze nooit consessies aan de kwaliteit hebben gedaan, is hun verf vanaf het begin legendarisch. Het is heel eenvoudig: ze zijn tevreden met het beste. Net als één van hun grootste fans: Salvador Dalí. Een andere liefhebber van hun verf? René Margritte.

Nou zijn al hun kleuren mooi, maar Lapis luzuli is wel heel bijzonder. Lapis lazuli is een anorganisch pigment. Het wordt gemaakt van een bijzonder azuurblauw gesteente (Lazurite), dat slechts op een beperkt aantal plekken, bijvoorbeeld in Afganisthan, voorkomt. In 2650 v. Chr. werd het al genoemd in het Gilgamesj-epos. En in de eerste eeuw n. Chr. noemde Plinius de Oudere het een fragment uit het met sterren besprenkelde hemelse gewelf. Het was het blauw van de Oude Meesters. Het was en is zeer zeldzaam en duur.

Lapus lazuli is de voorloper van ons hedendaagse Ultramarijnblauw. Alleen is het veel subtieler, minder in-your-face. Het is tegelijkertijd crisp ánd subtle. Alle nuances van dit blauw komen vooral in combinatie met andere aardkleuren, bijvoorbeeld Terre verte, helemaal tot hun recht. Het is gewoonweg gemáákt voor landschappen. Of voeg het ‘ns toe aan de schaduwen in een portret...

De productspecificaties van Lapis luzuli olieverf van BLOCKX:

  • anorganisch pigment
  • volkomen lichtecht
  • per tube van 20 ml

En duur? Ach, da’s relatief: je hebt maar weinig nodig van deze klassieke verf, a little goes a very long way…

Prijs per tube.

Producten op de pagina 368 van de algemene catalogus.
Een beoordeling schrijven
Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Cookies garanderen de goede werking van onze website. Gelieve op „OK“ te klikken om het gebruik van cookies te aanvaarden. Meer hierover.

 

OK